DRW Forumregels [Lezen!]

Voor alle algemene zaken zoals bv het forum...

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Zenith
Site Admin
Berichten: 1210
Lid geworden op: zo jul 27, 2003 9:58 pm
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

DRW Forumregels [Lezen!]

Bericht door Zenith »

DRW Forumregels v2.1.1

Hey DRW'ers,
Om het forumleven in goede banen te leiden zijn hier een aantal regels. Het zijn er niet al teveel, dus zal het niet al te moeilijk zijn om ze te handhaven

Nieuwe topics
Als een nieuw topic wilt openen, wees er dan eerst zeker van dat er niet al een topic bestaat met een soortgelijk onderwerp. Daar kan je achterkomen door de zoekfunctie te gebruiken op dit forum. Zorg ook dat je topic in het goede onderdeel van het forum komt te staan.
Mocht je een technische vraag hebben, kijk dan eerst rond op internet. Google (www.google.com) biedt meestal al uitkomst. Anders zijn we natuurlijk maar al te bereid om je vraag te beantwoorden :)

Flaming
Flaming (oftewel geruzie) op het forum daar schiet niemand wat mee op. Het verziekt alleen de sfeer. Postings waarin serieus geflamed wordt zullen dus ook worden weggehaald, evenals topics die speciaal geopend worden om elkaar de huid vol te schelden. De stokers zullen, afhankelijk van de ernst waarin geflamed is, bestraft worden. Met plagerijen hebben we overigens alle vrede. Zolang het maar niet uit de hand loopt.

Offtopic postings
Offtopic postings zijn postings die niets met het originele onderwerp te maken hebben en dus ook niets bijdragen aan het topic. In SOAP wordt het offtopic-gaan nog enigszins toegelaten, maar daarbuiten willen we liever niet dat men afdwaald.

Spellingchekkers
Mocht je de onbedwingbare behoefte hebben om mensen te wijzen op zijn of haar spellingsfouten, doe dit dan niet via een posting. Dit valt onder offtopic gaan. Bovendien kan het zijn dat sommigen onder de forumleden dit irritant vinden. Als je een spellingsdelinquent dus terecht wil wijzen, gebruik dan een PM. Worden er wél dit soort postings gesignaleerd, dan worden deze, reacties erop incluis, weggehaald.

Taal
We zijn hier niet allemaal 1337 haxors of GSM-verslaafden die in het diginees praten. Probeer je postings dus ook zo goed en duidelijk mogelijk te formuleren.

Spam
Spam kan worden onderverdeeld in twee soorten:
  • Het opdrijven van de postcount door het posten van vele onzinpostings
  • Reclame maken voor een bedrijf of ander forum
Geen van deze twee zal worden getolereerd buiten het onzinforum SOAP. De moderators/admins staan volledig in hun recht om spam weg te halen.

Vunzig- /ranzigheid of warez
Vieze plaatjes zoals porno of onsmakelijke beelden zullen niet worden getolereerd en meteen worden verwijderd. Twijfel je of een plaatje wel door de beugel kan, laat het plaatje dan zien aan een admin/mod. Deze zal bepalen of je het kan neerzetten. Illegale software (warez) is zowiezo uit den boze.

Klachten
Mochten er klachten zijn over hoe het forum wordt onderhouden of hoe een moderator/admin zich heeft gedragen, zend dan een mailtje naar de beheerder Bugs. Deze zal de klacht afhandelen. Gelieve niet op het forum je klacht te posten.

Straffen
Als een user aan 1 van bovenstaande regels 1 of meerdere keren niet heeft voldaan, is het mogelijk dat er een straf volgt. Het begint met een Officiele Waarschuwing, waarbij de user een waarschuwing krijgt om het uitgehaalde geintje niet nog eens te flikken. Dan komt de 24h-ban, de zogenaamde afkoelingsban. En daarna komt de Permban, die de user voorgoed van het forum verwijderd. Er zijn ook alternatieve straffen mogelijk, waaronder het geven van een leuke ondertitel/signature/username. En de rest is vanzelfsprekend topsekreet.

We zullen deze regels niet al te streng handhaven. Het forumleven moet natuurlijk zo leuk mogelijk blijven en dus proberen we je zo weinig mogelijk in je vrijheid te beperken. Besef echter dat er overal grenzen voor zijn. Heb een beetje respect voor elkaar en dat komt alles in orde.

Het team:

Börge
Universele Moderator
Email: bvangurp@vangudehoo.nl
ICQ: 110280512


Bugs
Serverbeheerder en Forum Administrator
Email: rwbb@bugs.nl
ICQ: 1661015


Zenith
Forum Administrator en Citroënverkoper
Email: something_from_mars@yahoo.com
ICQ: 102331312


Leo
Serverbeheerder en Forum Administrator
Email: leo@computerclub.nl
Veranderingen onder voorbehoud.
Gebruikersavatar
Jeroen
Berichten: 2962
Lid geworden op: za aug 16, 2003 7:09 pm

Re: DRW Forumregels [Lezen!]

Bericht door Jeroen »

Zullen we dit eens updaten :')
What goes up must come down...
Gebruikersavatar
Bugs
Site Admin
Berichten: 5433718
Lid geworden op: zo jul 27, 2003 9:13 pm
Locatie: Delft
Contacteer:

Re: DRW Forumregels [Lezen!]

Bericht door Bugs »

leef je uit :)