TV

Voor overleg binnen en tussen DRG commissies

Moderator: Moderators

User avatar
MJM
Moderator
Posts: 3056
Joined: Tue Jul 29, 2003 8:43 am
Location: Rijnmond

TV

Post by MJM » Fri Oct 09, 2009 8:18 pm

Stel eens dat er iemand contact met ons opneemt met de vraag: "Jullie robots lijken me leuk op Nederlandse televisie, op welke manier kunnen we dat doen?" Wat zou dan jullie antwoord zijn?
Eisen zijn: betaalbaar, werkbaar, passend in wat we nu doen of willen doen.
Marien
Roboteer
Scraptosaur, Midnight Oil, Lt Lee, Mecha Knights, Rockey, Race Robots, Linefollowers.

kos
Posts: 1913
Joined: Sat Aug 02, 2003 4:32 pm

Post by kos » Fri Oct 09, 2009 11:42 pm

"de herhalingen uitzenden" :wink:

Hoe willen we het op tv brengen? Iets in de trends van technogames of moet het Series 7 evenaren? En zou het een eenmalig iets zijn of als competite verdeeld over meerdere afleveringen?

Tja, het makkelijkste is gebruik maken van de huidige DRG full combat arena met een afgewerkte dakconstructie en nette dakplaten ophanging. Als het op tv komt moet het er degelijk uitzien en niet met touwtjes lijkt mij. Is de grote arena te combineren met de podiumdelen, om zo alsnog een pit te kunnen inbouwen?

Als iemand mij een jaarcontract aanbiedt, dan ben ik best bereid om nieuwe robots te maken, uitbreidingen aan de arena te doen en technische ondersteuning te geven. :)

Wat hebben we aan robots ter beschikking? Enkele heavies en verschillende feathers. Misschien dat er hier en daar nog robots in de opslag staan, maar op welk niveau zitten deze? Willen we meer robots gebruiken en er zou een budget voor zijn, dan kunnen we gaan voor betrouwbaarheid. Standaard Spektrum met sidewinder controllers, of scorpions, pbq's en A123cellen. Dan hebben we minimale ontvangsproblemen en robots die ook 5 minuten kunnen blijven rondrijden. Wat leuke spinners erbij en wat showbots om volledig te slopen.
Technically speaking, Whiskey is a solution.

User avatar
Mischa
Posts: 1514
Joined: Fri Aug 08, 2003 8:12 pm
Location: Noord Holland

Post by Mischa » Sat Oct 10, 2009 11:10 am

Een en ander is geheel afhankelijk van de doelgroep waarop het programma zich dan wil richten. Wordt de insteek techniek, of spectalkel? Of een hele andere. Zou er geen programma al bestaan waarin we een onderdeel kunnen vormen?

Ik ben van mening dat wij als DRG redelijk voldoende kunnen bieden en eigenlijk alleen maar mensen nodig hebben die het kunnen filmen en presenteren. En natuurlijk de ruimte en middelen bieden om onze arena te plaatsen.

Ook denk ik wel dat we voldoende robots bij elkaar kunnen vinden, mits ook buitenlandse deelnemers toegestaan zijn. Roep het woord 'televisie' en er komen ineens weer allerlei robots uit stoffige hoekjes vandaan.
Hoe dan?

User avatar
MJM
Moderator
Posts: 3056
Joined: Tue Jul 29, 2003 8:43 am
Location: Rijnmond

Post by MJM » Sat Oct 10, 2009 11:32 am

Denk eens vanuit ons. Wat kunnen we goed en wat voor beeld kan dat opleveren.
Spreken we mannen of vrouwen aan? Welke leeftijd, opleiding, beroep, hobby?
Willen we (een) gevecht(en) laten zien als onderdeel van een programma, of een (lang/kort) eigen show. Kan dat gratis of goedkoop. Hoe levert dat iets op voor ons (geld, publiciteit, deelnemers) of anderen (reclameopbrengsten, sms-spel, techniekpromotie)? Afstandelijk (kijk ons eens) of benaderbaar (kinderen helpen met techniek, bouwen, meedoen)? Zijn onze robots nu voldoende of moeten ze gewijzigd of aangevuld worden? Passen we op publieke of commerciele zender? Regionaal, landelijk, koop-dvd? Gokken op uitslagen? ..........????
Marien
Roboteer
Scraptosaur, Midnight Oil, Lt Lee, Mecha Knights, Rockey, Race Robots, Linefollowers.

User avatar
marc
Posts: 209
Joined: Wed Oct 22, 2003 8:56 pm
Location: Eindhoven
Contact:

Post by marc » Sat Oct 10, 2009 6:18 pm

Het publiek dat we aanspreken met Robot Wars/Battlebots video's op YouTube:

ImageImage
Image
[url=http://www.rwnl.tk]RWNL[/url]

Wie het laatst lacht
denkt het traagst

User avatar
maddox
Posts: 3629
Joined: Thu Aug 14, 2003 11:06 pm
Location: Vilvoorde
Contact:

Post by maddox » Sun Oct 11, 2009 7:16 am

Voor ons, roboteers is er maar 1 ding echt belangrijk.
Een goeie infrastructuur om onze mechanische gladiatoren los te kunnen laten, en zelf niet al te slecht te leven voor de tijd die we er mee bezig zijn.
Het minste dat de roboteers nodig hebben:
Een zaal/hangar met een vloer die vlak is, en tegen een knal kan.
Goeie campeergrond en toegang tot goed sanitair. We hebben het al met minder gedaan, toch liever niet. Maar dit is ook afhankelijk van't seizoen.

Voor het DRG is geld op't moment belangrijk. Het mag het DRG niks kosten financiëel. Opbrengen is nog beter natuurlijk.

Wat bieden we aan.
De know how van jarenlang met de infrastructuur te werken en de interne organisatie van de roboteers/pits.
De DRG arena.
Internationale contacten binnen de roboteers omgeving.

Voor de toeschouwers een technologische sport die een educative waarde kan uitdragen.
Voor een TV situatie. Als we ons aan een bestaand formaat houden kan er weinig misgaan. Maar er moet zeker promotie gemaakt worden.

Punten die zeker behandeld moeten worden.
En dat is voor "de TV producent" even belangrijk als voor ons succes op dat vlak.

Stabile uitzendtijden. We hebben het allemaal gemerkt, spelen met die tijd is een ramp voor de kijkcijfers.

Een goeie commentator. Of een combo die op 2 niveau's kan werken.
1) die de gevechten/deelnemers bespreekt,
2) effectieve, en bruikbare technische informatie doorspeelt.
Je zou bijna over reclame kunnen spreken, "deze robot gebruikt ook de Bosch 24V 750 Watt motoren van de GPA reeks" .
Beter nu creperen, dan in de wars repareren.

User avatar
Cavecrusher
Posts: 1490
Joined: Mon Sep 01, 2003 5:35 pm
Location: Tilburg

Post by Cavecrusher » Sun Oct 11, 2009 3:17 pm

maddox wrote:Je zou bijna over reclame kunnen spreken, "deze robot gebruikt ook de Bosch 24V 750 Watt motoren van de GPA reeks" .
Iets wat we merken bij ons raceteam als we op beursen staan en mensen vragen om info, is het meestal in de trend van "Hoeveel pk heeft ie?" en "Hoe hard gaat ie?", terwijl de lightgewicht Carbon Monocoque chassis en Innovatieve Multilink Ophanging, voor ons beter info punten zijn.

Conclusie:

Gebruik populaire termen en ga niet te veel in op de details :P
You know what would make great armor? Baby kittens!

Trying is having the intention to fail.

flex
Posts: 2710
Joined: Mon Jul 28, 2003 12:48 am
Location: Heerhugowaard
Contact:

Post by flex » Mon Oct 12, 2009 12:14 am

We kunnen onze huidige demo gevechten als 'sport verslag' laten uitzenden op tv.
En anders als een eigen show als serie of als los event registratie.
Voor een serie met afleveringen van 40 minuten netto heb je net als bij Mentorn al rap 30-40 bots nodig. Dit kan als we de competitie als HW + FW opzetten met mischien nog het en der een special met de ants.
Maar 18 HW levert 3 potjes van 6 op. en 6 bots op de 1e en 2e plaats voor in de finale. dat is dus 4 afleveringen. Maar 18HW zullen we makelijk niet redden als DRG. Daar hebben we de UK en DLD bij nodig.

Verder natuurlijk nog het probleem van de format-uitzend rechten van RW/BB... Een ander format is dan dus nodig. basis van het format was entertainment. Maak daar sport van en het gaat al snel goed met het format. En de andere insteek is de techniek promotie. Daartoe zouden er eigenlijk behind the scenes beelden moeten komen van hoe we onze bots bouwen. Dus de snelbouw van WJ bv. op de plaats legen van de onderdelen en wat stukken staal aan elkaar plakken tot een vorm en dat maar gewoon vast lassen.. en laten zien dat je niet veel hoogstaande techniek nodig hebt om zo'n bot te bouwen.
Leuk voorbeeld zijn de ants. met een stukje carbon/keflar dat met secondenlijm wordt gemaakt tot een panser. gewoon briljant simpel en voor de huis-tuin-keuken klussers makelijker te doen dat klooien met 2 componenten epoxy e.d.

Het zal ook schelen als de zender comercieel is. ivm reklames en dat je ook gewon hard op kan zeggen dat je zo'n stukje carbon bij de Conrad hebt gekocht b.v.

Maar qua kosten.. het hoeft voor ons roboteers niet zo luxe te zijn als dat Methorn had geregeld. gewoon eigen vervoer, zelf voor de slaap plek zorgen. geen catering e.d. tenminste.. niet voor ons... als dat soort zaken in de contracten van de TV crew staan.. tja... da's voor hun als producent. Wij doen gewoon ons ding en de tv crew hun ding en met een liason er tussen om de boel op de rit te zetten en af te stemmen moet het goed kunnen komen.
Niels Schotten
DRG Arena marshall & Judge

"Hard Work Often Pays Off After Time, but Laziness Always Pays Off Now."
Every once in a while you need to take your foot out of your mouth and up against your rear to kick our ass in to gear...

User avatar
maddox
Posts: 3629
Joined: Thu Aug 14, 2003 11:06 pm
Location: Vilvoorde
Contact:

Post by maddox » Mon Oct 12, 2009 7:04 am

flex wrote: Maar qua kosten.. het hoeft voor ons roboteers niet zo luxe te zijn als dat Methorn had geregeld. gewoon eigen vervoer, zelf voor de slaap plek zorgen. geen catering e.d. tenminste.. niet voor ons... als dat soort zaken in de contracten van de TV crew staan.. tja... da's voor hun als producent. Wij doen gewoon ons ding en de tv crew hun ding en met een liason er tussen om de boel op de rit te zetten en af te stemmen moet het goed kunnen komen.
Ik geef de voorkeur toch niet te moeten betalen voor de kampeerplek. Chateau Maniak (tent) is een goeie zaak voor het goeie seizoen, maar dan nog.

Catering, je mag zeggen wat je wil, maar na een weekje Mentorn was ik minstens 2 kg bijgekomen. Ook Marco's catering was in orde voor mij.

Langs de andere kant, ik betaal met plezier voor goed eten. Ik denk even aan de BBQ voor Carlijns verjaardag.
Beter nu creperen, dan in de wars repareren.

flex
Posts: 2710
Joined: Mon Jul 28, 2003 12:48 am
Location: Heerhugowaard
Contact:

Post by flex » Mon Oct 12, 2009 9:35 am

Nu gaan de roboteers toch ook op eigen kosten naar events, incl. de UK en DLD?
Niels Schotten
DRG Arena marshall & Judge

"Hard Work Often Pays Off After Time, but Laziness Always Pays Off Now."
Every once in a while you need to take your foot out of your mouth and up against your rear to kick our ass in to gear...

WJ
Posts: 1954
Joined: Mon Aug 04, 2003 7:35 am
Location: Leeuwarden
Contact:

Post by WJ » Mon Oct 12, 2009 10:23 am

dus mijn robots zijn geen hoogstaande techniek ;)
naaaah ;)

flex
Posts: 2710
Joined: Mon Jul 28, 2003 12:48 am
Location: Heerhugowaard
Contact:

Post by flex » Mon Oct 12, 2009 10:48 am

Geen hoogstaande techniek om ze mee te bouwen. dat is heel wat anders WJ :) Afgezien dat de gebruikte cilinders natuurlijk wel een knap stukje werk zijn die ook zeker niet iedereen kan maken...
Niels Schotten
DRG Arena marshall & Judge

"Hard Work Often Pays Off After Time, but Laziness Always Pays Off Now."
Every once in a while you need to take your foot out of your mouth and up against your rear to kick our ass in to gear...

User avatar
maddox
Posts: 3629
Joined: Thu Aug 14, 2003 11:06 pm
Location: Vilvoorde
Contact:

Post by maddox » Mon Oct 12, 2009 2:46 pm

flex wrote:Nu gaan de roboteers toch ook op eigen kosten naar events, incl. de UK en DLD?
Een weekend is het wel te verhapstukken. Maar 5 dagen op hotel is te veel voor mijn portefeuille.
Daarom dat we Chateau Maniak hebben als "basiskamp van Team RRC".
Beter nu creperen, dan in de wars repareren.

User avatar
MJM
Moderator
Posts: 3056
Joined: Tue Jul 29, 2003 8:43 am
Location: Rijnmond

Re: TV

Post by MJM » Mon Aug 16, 2010 3:01 pm

Dit is toch weer actueel.
Misschien is een bedrijvencompetitie in een Gadget-show opzet een goede mogelijkheid.
Marien
Roboteer
Scraptosaur, Midnight Oil, Lt Lee, Mecha Knights, Rockey, Race Robots, Linefollowers.

kos
Posts: 1913
Joined: Sat Aug 02, 2003 4:32 pm

Re: TV

Post by kos » Mon Aug 16, 2010 10:28 pm

Ik denk dat zoiets wel te doen is als je bij een bedrijf de ruimte hebt om daar ter plaatsen iets te maken.
Afgelopen weekend heb ik een aflevering gezien op Discovery Channel van Da Vinci machines. Daarbij had je 2 teams die in een ruime en goed voorziene werkplaats een ontwerp van Da Vinci moesten uitwerken tot een werkende machine. Dat heb je wel nodig als je in korte tijd iets netjes wilt maken. Maar ze spendeerde helaas meer tijd om te laten zien hoe ze elkaar saboteerde, dan dat ze eens goed uitlegde hoe die machine werkte.

Je kan ze natuurlijk ook bij een bedrijf zelf laten maken en da een competitiedag houden.
Technically speaking, Whiskey is a solution.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest