Neen, we hebben samen een Bacon Explosion gemaakt.
Weliswaar een geïmproviseerde versie.
De US stijl kruiderij , onmogelijk te vinden hier. Provencaalse BBQ kruidenmix lijkt me niet ideaal. Dus hebben we die vervangen door het meest US klinkende soort van kruiderij. Cajun.
BBQ sauce. Ook een No Go. Dis is het een Zeisner tomaatgebaseerde pikante saus geworden.
Spek. Ook hier een probleempje. Spek hier in de juiste afmetingen is ofwel gezouten, ofwel gerookt. Gerookt is te hard en rolt niet lekker op. Ergo gezouten spekrepen van ongeveer 30 cm lang en 4 cm breed.
BBQ, ook een probleem. In de Ardennen hebben we wel een gewone open grill BBQ, maar dit recept vraagt voor een rook-BBQ. Helaas, hebben we die dus moeten vervangen door onze electrische oven.
Een fotoverslag.
Eerst het vlechtwerkje.

Na het goed ingemasseerd te hebben met de kruiden, ging er een laagje gekruid gehakt over.

Gevolgd door het licht knapperige gebakken spek gestrooid over een BBQ saus laagje.

Oprollen van de gehakt/spek kern.

En het liefdevol ommantelen met de extra gekruide spek-vlechterij.

2 uur in de oven. Eerst op hoge temperatuur om de speklaag te sealen, daarna rustig nagaren. met ergens net voor het einde , nog een glazuurlaagje van BBQ saus.

Nog even de glazuurlaag laten afwerken, en dat dan gepresenteerd.

Hakken die handel.

Opdienen.

Bevindingen.
Te zoute buitenkant. Gezouten spek, in combinatie met een niet pikant genoege kruidenmix die redelijk wat zout bevat. Spijtig.
Te zoete BBQ saus. Niet mijn ding, maar Babs was er wel over te spreken.
Voor herhaling vatbaar, dat wel. Maar met ongezouten spek, betere kruiden, en geïmporteerde marinade/BBQ saus. En bij voorkeur gerookt in een Rook-BBQ