Leo's pity party.

Alles behalve RobotWars, korfbal, BB, etc...

Moderator: Moderators

Post Reply
User avatar
leo-rcc
Site Admin
Posts: 5882
Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
Location: Hoogvliet-Rotterdam
Contact:

Leo's pity party.

Post by leo-rcc » Mon Oct 18, 2021 5:05 pm

De meesten zullen het al wel weten maar aangezien ik al in maanden (wellicht een jaar) niet meer op het forum ben geweest laat ik het hier ook weten aan diegenen die mij niet via facebook volgen. 2021 is geen fijn jaar geweest voor me.

Buiten de global bastard heb ik eind Mei te maken gehad met een tumor in mijn darmen waardoor ik geen eten meer kon verteren en alles er meteen weer uitgooide. Dat leidde er toe dat ik met spoed geopereerd moest worden. Het stuk darm waar de tumor in zat werd verwijderd en de einden van de resterende darm werden weer aan elkaar gezet. Die operatie leek geslaagd maar de darm was gaan lekken waardoor ik sepsis kreeg in de buikholte, welke meerde van mijn interne organen aangetast waren en ik weer met spoed onder het mes moest om de lekkage op te heffen en de buikholte schoon te maken. Die operatie duurde bijna 7 uur. Ook werd tijdens die operatie een stoma aangelegd.

Ik heb daarna nog meerdere weken met zware antibiotica in het ziekenhuis gelegen, en daarna nog 5 weken in een zorghotel met fysiotherapie. De sepsis en de 2 operaties hadden mij zo verzwakt dat ik amper kon lopen of opstaan uit bed of stoel. Alles heb ik opnieuw aan moeten leren en ik moest weer langzaam aansterken. In die tussentijd ben ik nog een keer voor de zekerheid terug opgenomen in het ziekenhuis omdat de dienstdoende arts in het zorghotel het niet helemaal vertrouwde. Uiteindelijk mocht ik naar huis waar ik met thuiszorg en regelmatig fysiotherapie de draad weer oppakte.

Het leek allemaal de goede kant op te gaan, tot dat bleek dat de opening van de stoma aan het dichtgroeien was (dat heet stenose). Ik kreeg steeds vaker te maken met verstopping van de darm wat niet alleen super pijnlijk is maar ook erg gevaarlijk. Ik ging dus naar de spoedeisende hulp, waar ik na een aantal dagen met laxeermiddelen en darmspoelingen de blokkade opgeheven kreeg. Daarna mocht ik weer naar huis maar met een hele lading laxeermiddel zodat ik het kon volhouden tot de derde operatie in September.

Voor die operatie kreeg ik de keuze. De veiligste optie was om het stoma gat te laten vergroten en beter aan te leggen, de minder veilige optie was om het stoma op te heffen en de stukken darm weer te verbinden. Eigenlijk was dat niet eerder gepland dan volgend jaar, maar gezien het feit dat ik toch onder het mes moest werd deze optie ook gegeven. Ik heb voor de tweede optie gekozen, want leven met een stoma is doenbaar, maar prettig is anders.

Deze operatie is uiteindelijk goed verlopen, en nu ben ik alweer een 4tal weken thuis aan het revalideren. Het gaat al beter en ik ben elke dag sterker aan het worden. Maar ik ben nog lang niet op het oude niveau. Wel ben ik vandaag begonnen met weer parttime te gaan werken. Het zijn maar babystapjes, maar elke dag is er weer een. Ik heb nog steeds moeite met traplopen, en ook fietsen wil nog niet lukken. Ik probeer elke dag te gaan wandelen, zelfs met een beetje regen zolang het maar niet plenst. Ik doe mijn uiterste best om fit genoeg te zijn voor FACTS, en hoop daar iedereen weer eens te ontmoeten. Na dit rampjaar zou dat het nog een beetje goedmaken.
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.

kos
Posts: 1913
Joined: Sat Aug 02, 2003 4:32 pm

Re: Leo's pity party.

Post by kos » Tue Oct 19, 2021 9:16 pm

Hi Leo,

Heel erg fijn om te horen dat het weer wat beter met je gaat! Wat je allemaal hebt meegemaakt is een behoorlijk heftig verhaal en ik weet nog steeds niet goed wat erover te zeggen. Bij Facts kan ik helaas niet bij zijn, maar ik hoop binnenkort een keer face to face te kunnen bijpraten.
Inmiddels weet ik hoe het is om grote onzekerheid te hebben over je gezondheid, nadat een paar maanden geleden ook bij mij een tumor is ontdekt en verwijderd. Maar vergeleken met de hel die jij hebt meegemaakt, mag ik niet klagen.

Bij gebrek aan Facebook wens ik je graag via deze weg nog veel beterschap en hopelijk tot binnenkort.
Technically speaking, Whiskey is a solution.

User avatar
leo-rcc
Site Admin
Posts: 5882
Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
Location: Hoogvliet-Rotterdam
Contact:

Re: Leo's pity party.

Post by leo-rcc » Thu Oct 21, 2021 1:42 am

Dank je wel Jeroen.
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.

User avatar
MJM
Moderator
Posts: 3057
Joined: Tue Jul 29, 2003 8:43 am
Location: Rijnmond

Re: Leo's pity party.

Post by MJM » Thu Oct 21, 2021 8:03 am

Sterkte mannen. Ik hoop dat jullie deze, ongetwijfeld stressvolle, periode snel en gezond achter je kunt laten.
Marien
Roboteer
Scraptosaur, Midnight Oil, Lt Lee, Mecha Knights, Rockey, Race Robots, Linefollowers.

User avatar
Carlijn
Posts: 1572
Joined: Tue Jul 29, 2003 12:16 pm
Location: Eindhoven
Contact:

Re: Leo's pity party.

Post by Carlijn » Thu Oct 21, 2021 9:53 am

Beterschap Jeroen, hopelijk gaat het nu weer goed met je?

Leo, ik ben het niet eens met de titel ;) en ik ben blij dat het steeds stapje beter gaat!

Ik ben er met FACTS ook niet bij, maar een keer bijkletsen lijkt mij gezellig
Team EFWAH: Everything Fits With A Hammer
www.EFWAH.nl

kos
Posts: 1913
Joined: Sat Aug 02, 2003 4:32 pm

Re: Leo's pity party.

Post by kos » Thu Oct 21, 2021 11:33 pm

Dank je wel. Het is niet mijn bedoeling om Leo's thread te hijacken, maar met mij gaat gelukkig alles weer goed. Sinds begin September ben ik weer gewoon aan het werk.
Bij mij was stage 1 teelbalkanker ontdekt. De volgende dag ben ik met spoed geopereerd, om de teelbal met tumor te verwijderen.
Gelukkig lijkt het vooralsnog niet te zijn uitgezaaid en heb ik er ook niet veel ongemak van. Maar de eerstvolgende scan in januari, gaat wel erg spannend zijn.
Dat het een klote ziekte is, is mij nu wel duidelijk, daarom maar eens gaan verzinnen wat voor snor/baard ik in Movember kan laten groeien.
Technically speaking, Whiskey is a solution.

User avatar
maddox
Posts: 3629
Joined: Thu Aug 14, 2003 11:06 pm
Location: Vilvoorde
Contact:

Re: Leo's pity party.

Post by maddox » Fri Oct 22, 2021 2:24 am

2021 heeft nog veel goed te maken als het aan mij zou liggen.
Beter nu creperen, dan in de wars repareren.

User avatar
Bugs
Site Admin
Posts: 5433717
Joined: Sun Jul 27, 2003 9:13 pm
Location: Delft
Contact:

Re: Leo's pity party.

Post by Bugs » Fri Oct 22, 2021 11:05 am

2021 is nog niet voorbij :(
Wat een ellende. Onzekere tijden en hopen dat jouw statistieken aan de goeie kant van de scheidslijn vallen.
Sterkte allen!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests