Ik kan wat meer duiding brengen bij Niels/Kalms antwoord.
Regels, Het DRG (en de Duitse GRA) volgen de FRA regels, met hier en daar een uitzondering/realiteit-besef. Natuurlijk , elke evenement organisatie kan/mag eigen regels implementeren. Er zijn wel legale voordelen verbonden aan het volgen van de FRA basis regels. (strenger mag, losser niet)
De huidige beschikbare en transporteerbare DRG arena is bedoeld voor featherweights van 13.6 kg en raptors van 6 kg.
Tot nader order kunnen we elke gebouwde raptor er veilig in laten vechten, maar binnen de featherweight klasse zijn er machines die de arena gewoon opvreten. Die machines zijn zeldzaam en de roboteers/bouwers/eigenaar zijn zich er van bewust , en limiteren de losgelaten krachten.
De kleinere klasses lopen verloren in deze arena (daarom er een "inzetarena" is), en de grotere klasses zijn gewoon te groot en voornamelijk VEEL te krachtig om er veilig voor het publiek in te kunnen vechten.
De Duitse GRA arena is van een soortgelijke opstelling en heeft eigen voor en nadelen. Het voornaamste nadeel: je kan je wel voorstellen dat die naar Nederland laten komen een logistiek avontuur is.
Er is tegenwoordig een kleinere arena mogelijk beschikbaar, die van de Belgische scholencompetitie, maar dan moet je
deze draad eens bekijken.
Lightweights en middleweights van 25kg-55kg of soortgelijk gewicht zijn nooit van grond gekomen in Europa.
Tenzij je Frankrijk gaat bekijken (rare jongens, die Fransen) De paar middleweights hebben hun ding altijd gedaan tegenover de heavies, met succes ten andere.
Starters-bouw pakketten. Als je een alternatief voor de Gimson GR02's of Ranglebox Neptune aandrijvingen zou kunnen aanbieden voor een aanvaardbaar prijskaartje heb je een klant in Team RCC. (en vele anderen, maar reken niet in een paar 1000 verkochte units)
En dan met de FRA regels is het moeilijk basis-pakketten aan te bieden voor pneumatica of hydraulica.
Pneumatica volgens de FRA regels werkt met drukken die buiten commerciële normen vallen en de commerciële hydraulica is VEEL te zwaar.
"We" bouwen op dit vlak zowat alles zelf, met diensverstaande dat we koopbare onderdelen met plezier aanpassen om het beoogde doel te halen.
Technobots en The Robot Marketplace zijn 2 voorbeelden van firma's die al langer bestaan.
Ranglebots is helaas non actief.
Gimson Robotics bestaat nog maar verkoopt voornamelijk custom oplossingen bestaande uit composities van Chinees materiaal.
Leesvoer dat je kan helpen. Zeker. Ik ga aan mijn echtgenote/bibliothekaresse vragen dat ze eens naar de titels in ons bezit gaat kijken. Grant Imahara's Kicking Bot staat er alvast bij.
Technische keuringen. Team RCC heeft 3 FRA goedgekeurde Techcheckers. Babeth, Leo en mezelf.
Events om te bezoeken. Op dit moment zijn de data van de DRG/GRA events nog niet vast bepaald, maar de oproep voor Geleen staat bij de Live Events.
En natuurlijk, er zijn genoeg roboteers die je met plezier ontvangen in hun eigen "man-cave".
Team RCC's werkplaats in Vilvoorde, België heeft al roboteers ontvangen vanover heel Europa. Van Stockholm tot Marbella, van Oxford tot Moskou. (Zelfs de DIY zaak Hornbach is tot hier geraakt)
Op dit vlak is het Belgische Vilvoorde zelfs rijk bedeeld, Atelier Vilvoorde is een nog grotere en een goed voorziene makerspace/fablab onder leiding van een andere Roboteer.
Beter nu creperen, dan in de wars repareren.