pepe's feather

Heb je een goed idee of ben je net met bouwen gestart? Laat het ons zien!

Moderator: Moderators

Post Reply
User avatar
pepe
Posts: 681
Joined: Mon Oct 20, 2003 8:48 pm
Location: Apeldoorn

pepe's feather

Post by pepe » Thu May 01, 2008 7:38 pm

Okey ik ben weer begonnen met bouw van een bot die keer een feather.

Ik heb vandag 2x speed 720BB torque besteld voor de aandijving .

Dus wordt

motor 4100 rpm
1) tandwiel 12 tanden M1
2) tandwiel 36 tanden M1
3) tandwiel 12 tanden M1
4) tandwiel 20 tanden M1

wiel doorsnede +/- 10 cm
snelheid 15,07 max.

Ik heb hier 2 snelheidregelaars nieuw liggen van robbe, ik heb ze 6 jaar geleden gekocht en nooit gebruikt het gaat om de
Robbe navy control 540, 6 to7 24 volt 40A.

Voor de wapen heb ik hieer een mooi stuk aluminium van 1 meter lang 80mm breed en 20 mm dik, natuurlijk die moet nog bewerkt worden.

Zender ga ik de expectrum gebruiken ik moet wel nog een ontvanger bestellen

Hier een vraag voor de experts.

Welke relais kan ik gebruiken om de wapen aan en uit te zetten.

ik wil alles so simpel mogelijk houden gewoon een relais dat ik kan aan de ontvanger in doen , spanning van de accu's en na de wapen.
Last edited by pepe on Thu May 01, 2008 9:12 pm, edited 1 time in total.

User avatar
leo-rcc
Site Admin
Posts: 5878
Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
Location: Hoogvliet-Rotterdam
Contact:

Post by leo-rcc » Thu May 01, 2008 8:03 pm

het simpelst is een robbe mono switch kopen in een rc winkel, (RO8444) die kost tussen de 17,50 en 20 euro afhankelijk van waar je hem koopt, en die laat je een auto-relais schakelen. Net zoals je met je burkerts in de heavy doet eigenlijk.
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.

User avatar
leo-rcc
Site Admin
Posts: 5878
Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
Location: Hoogvliet-Rotterdam
Contact:

Post by leo-rcc » Thu May 01, 2008 8:11 pm

Hee maar lees ik nou goed dat je een mod 1 tandwiel op een mod1,5 wil zetten? Dat gaat niet uitkomen met de tanden.
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.

User avatar
pepe
Posts: 681
Joined: Mon Oct 20, 2003 8:48 pm
Location: Apeldoorn

Post by pepe » Thu May 01, 2008 8:46 pm

Ups! volgens mij heb ik niet goed gedan.

hier zijn de numers van de tandwielen op www.conrad.nl

Het is mogelijk dat iemand hier wilt dat ff cheken?


240311
240320
231770

User avatar
leo-rcc
Site Admin
Posts: 5878
Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
Location: Hoogvliet-Rotterdam
Contact:

Post by leo-rcc » Thu May 01, 2008 9:11 pm

Je hebt mazzel, het is module 1, en er staat een spatie en dan het boorgat erbij (5 mm). Dus niet Mod 1,5 wat wel degelijk anders geweest zou zijn, namelijk 18mm effectieve diameter en 21mm totale diameter.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Modulus_%28tandwielen%29

Het staat er wel een beetje dom op de conrad site geef ik toe.
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.

User avatar
pepe
Posts: 681
Joined: Mon Oct 20, 2003 8:48 pm
Location: Apeldoorn

Post by pepe » Thu May 01, 2008 9:18 pm

okey bedankt Leo,

Ik twijfel want ik zag geen coma ( , ) na de 1.

Nog 1 vraag ik wilt 2 accu's pak van 7,2 volt en serie gebruiken
dus total 14,2 volt,

weelke pak raden jullie mij aan ? zijn 2 accu's pak genoeg? ik bedoel 2 x 7,2= 14,4 volt

User avatar
maddox
Posts: 3550
Joined: Thu Aug 14, 2003 11:06 pm
Location: Vilvoorde
Contact:

Post by maddox » Fri May 02, 2008 4:30 am

2 packs in serie geven je 14.4V, en da's geen probleem met de veel te zwakke speed 720's, die toch maximaal maar een ampere of 15 kunnen trekken op dat voltage. (zie mijn uitleg op Techniek)

Je zou toe komen met een doorsnee 2400mAh accupack.
Beter nu creperen, dan in de wars repareren.

User avatar
leo-rcc
Site Admin
Posts: 5878
Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
Location: Hoogvliet-Rotterdam
Contact:

Post by leo-rcc » Fri May 02, 2008 8:18 am

Ik zou trouwens ook geen Turbo C's gebruiken voor de aandrijving, de normale 700 turbo's zijn veel beter voor rijden dan de C's. Die turbo C's zijn leuke motoren voor in speedboten of om een schijf aan te drijven.
Last edited by leo-rcc on Fri May 02, 2008 12:07 pm, edited 1 time in total.
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.

User avatar
pepe
Posts: 681
Joined: Mon Oct 20, 2003 8:48 pm
Location: Apeldoorn

Post by pepe » Fri May 02, 2008 11:16 am

Ik denk dat duw kracht niet echt nodig heb, als ik een spinner ga maken.

Voor accuspak ga ik toch voor 2X 8,4 volts 3300 mha.

User avatar
maddox
Posts: 3550
Joined: Thu Aug 14, 2003 11:06 pm
Location: Vilvoorde
Contact:

Post by maddox » Fri May 02, 2008 11:44 am

Denk dan maar eens opnieuw.
Duwkracht= acceleratie.

Je kan perfect een robot bouwen die een top heeft van 60km/u, maar dat die dat gaat halen in een arena, da's wat anders.

George Francis, de bouwer/bestuurder van Chaos II heeft het netjes uitgedrukt, toen ie Project I techcheckte tijdens de Dutch Robot Fars I van BNN . Tijdens de failsafe test lieten we de 3.2Kw aandrijfmotor eens voluit gaan, en als goeie serie gewonden motor bleef ie maar oplopen in toerental.
De uitspraak " It's an arena, not a runway" oftewel vertaald,
"'t is een arena, geen landingsbaan"

Eneuh, vertikale of horizontale schijf?
Beter nu creperen, dan in de wars repareren.

User avatar
pepe
Posts: 681
Joined: Mon Oct 20, 2003 8:48 pm
Location: Apeldoorn

Post by pepe » Fri May 02, 2008 12:28 pm

Horizontal

User avatar
Mischa
Posts: 1511
Joined: Fri Aug 08, 2003 8:12 pm
Location: Noord Holland

Post by Mischa » Fri May 02, 2008 1:28 pm

Duwkracht heb je toch wel nodig, om bijvoorbeeld los te komen van de kant of uit een stapel robot(s)(onderdelen).

Eerder al raadde ik je de Graupner 700 BB turbo aan. Bestelnummer 6317. De 700 turbo C is een niet erg zuinige motor en de 720 BB torque is veel te zwak.

Ik heb wielen van 80 mm doorsnede met een overbrenging van 12 tands naar 36, en dan van 12 naar 40 tands. Bij conrad zijn ook prachtige kleine kettinkjes te koop. Wie weet is dat ook iets.
Hoe dan?

User avatar
pepe
Posts: 681
Joined: Mon Oct 20, 2003 8:48 pm
Location: Apeldoorn

Post by pepe » Fri May 02, 2008 4:52 pm

Zo te zien zijn de motors echt niks, dat is jammer Ik dacht dat die motors kracht hadden, de naam zegt torque en bijna toeren.

any way ik kan niet terug dus ik ga maar proberen.

Ik ben net terug van de autosloperij en hadden ze een heleboel ventilatoren motoren, ik heb een paar gezien dat lijk mij heel sterk, maar waren te zwaar. Dus ik heb 1 van een renault 19 gepakt.

ik ben bezig om informatie te vinden over deze motortjes maar helaas kan ik niks vinden, dus ik weet het niet hoe veel toeren enz.
Merk Valeo
12v
ik denkt type 6T13 B of EB
renault nummer 7700812651

User avatar
maddox
Posts: 3550
Joined: Thu Aug 14, 2003 11:06 pm
Location: Vilvoorde
Contact:

Post by maddox » Fri May 02, 2008 5:01 pm

Als je dan toch die 720's gaat gebruiken, zou ik de reductieverhouding gebruiken die ook voor de 700 BB turbo werkt, namelijk 1 op 10.
Ok, je 720'er gaat traag rijden (op te lossen door meer V), maar dan kan je gemakkelijk upgraden nadien.

Heb je afmetingen en/of foto's van die valeo ?
Beter nu creperen, dan in de wars repareren.

User avatar
pepe
Posts: 681
Joined: Mon Oct 20, 2003 8:48 pm
Location: Apeldoorn

Post by pepe » Fri May 02, 2008 8:54 pm

Ik heb een video gemakt van de Valeo motor



Mijn idee+/- is een robot te maken zo als die op dze video de lad kapot gaat


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest