bot van oet(nog geen naam)

Heb je een goed idee of ben je net met bouwen gestart? Laat het ons zien!

Moderator: Moderators

User avatar
leo-rcc
Site Admin
Posts: 5878
Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
Location: Hoogvliet-Rotterdam
Contact:

Post by leo-rcc » Mon Jul 21, 2008 7:01 pm

ik hep me sevo's in de ontvanger zitten maar weet niet of hier een failsave al in zit
Dat kunnen we zo niet antwoorden, dan zullen we toch echt moeten weten welke zender en vooral welke ontvanger precies. in servos zitten sowieso nooit failsafes.
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.

oetie
Posts: 51
Joined: Tue Apr 15, 2008 8:33 pm
Location: ermelo, dorp naast hardewijk

Post by oetie » Thu Jul 24, 2008 8:40 am

dit is hem

http://www.conrad.nl/goto.php?artikel=233173

maar als er geen failsave op zit waar moet ik die dan aansluiten? tussen de ontvanger en servo?

hoe kan ik er voor zorgen dat als de robot rijdt niet alles rondt vliegt met tape aan de grondplaat plakken lijkt me niet zo stevig.
of moet je dat aan het frame vast maken?
how more you have in it,
the more i can rip out

User avatar
leo-rcc
Site Admin
Posts: 5878
Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
Location: Hoogvliet-Rotterdam
Contact:

Post by leo-rcc » Thu Jul 24, 2008 9:20 am

Ai.

Op de conrad site staat een optie Directe productlink.

Die moet je aanklikken en daar de link van kopieren en hier plakken, anders werkt de link niet.

je krijgt dan een link als deze: http://www.conrad.nl/goto.php?artikel=228248
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.

oetie
Posts: 51
Joined: Tue Apr 15, 2008 8:33 pm
Location: ermelo, dorp naast hardewijk

Post by oetie » Fri Jul 25, 2008 10:01 am

how more you have in it,
the more i can rip out

User avatar
leo-rcc
Site Admin
Posts: 5878
Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
Location: Hoogvliet-Rotterdam
Contact:

Post by leo-rcc » Fri Jul 25, 2008 10:30 am

Prima zender setje zo te zien.

Ok, die heeft zeker weten geen failsafe aan boord. Ik heb net de hele handleiding door gespit en het word niet eens vermeld, laat staan dat er staat hoe je die in zou kunnen stellen dus dat betekent gewoonweg dat die het niet heeft.

Failsafes zitten tussen de servo/speed controller en de ontvanger in. Je stelt ze zo in dat de motor of servo stil blijft staan als het ontvangst weg valt.


Image
dit is een voorbeeld van zo'n failsafe maar er zijn wel tientallen verschillende.

Het maakt niet uit welke je gebruikt, zolang de robot maar stil staat en niet meer beweegt als je de zender uit zet. Dat kan door op elk kanaal een failsafe te zetten, of 1 kanaal op te offeren en een stroomonderbreker aan te sluiten die de robot zijn stroomtoevoer afsluit als er geen signaal meer is.

Wat betreft je ophanging vraag, zorg er altijd voor dat je spullen zo stevig mogelijk vastgezet zijn en/of zodanig opgehangen dat ze niet door schokken kapot kunnen gaan. Hoe je dat doet is nu net 1 van die uitdagingen van het bouwen, dat is dus aan jou om uit te zoeken.
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.

Benjamin
Posts: 294
Joined: Thu May 24, 2007 8:15 pm

Post by Benjamin » Fri Jul 25, 2008 5:04 pm

Die zender wilde ik eerst ook kopen maar ben toch voor de jamara compa x4 gegaan even duur maarja?...

Verder succes ermee :!:

oetie
Posts: 51
Joined: Tue Apr 15, 2008 8:33 pm
Location: ermelo, dorp naast hardewijk

Post by oetie » Sun Aug 24, 2008 8:32 am

ik heb wieletjes gekocht (2de hands zijwieltjes van een fiets)

maar ik zit me een beetje gek te piekeren op hoe ik met de servo's me boor aan zet.
want dan zit er zoon iritant schakelaar voor naar achter en voor.
zelf dacht ik aan touwtjes op een manier zodat als je naar voor gaat de schakelaar naar links gaat en de knop van de accuboor aan en achter uit ook maar de schakelaar de andere kant op.

maar dan denk ik dat als de schakelaar om is je al bijna op vol vermogen zit zodat sturen moelijk wordt

ik hoop dat het te begrijpen is.
vanmidag probeer ik het gewoon met touwtjes of ijzerdraad iets en als het niet lukt horen jullie het wel

PS:in frankrijk schijnt NIET altijd de zon jammer genoeg :(
how more you have in it,
the more i can rip out

oetie
Posts: 51
Joined: Tue Apr 15, 2008 8:33 pm
Location: ermelo, dorp naast hardewijk

Post by oetie » Mon Aug 25, 2008 1:25 pm

laat maar weer heb het in carlijns boekje gelezen :oops:
how more you have in it,
the more i can rip out

User avatar
MJM
Moderator
Posts: 2965
Joined: Tue Jul 29, 2003 8:43 am
Location: Rijnmond

Post by MJM » Mon Aug 25, 2008 2:01 pm

Goed boek, hè? :-)
Marien
Roboteer
Scraptosaur, Midnight Oil, Lt Lee, Mecha Knights, Rockey, Race Robots, Linefollowers.

oetie
Posts: 51
Joined: Tue Apr 15, 2008 8:33 pm
Location: ermelo, dorp naast hardewijk

Post by oetie » Wed Aug 27, 2008 6:36 pm

zeker :)
how more you have in it,
the more i can rip out

User avatar
Carlijn
Posts: 1561
Joined: Tue Jul 29, 2003 12:16 pm
Location: Eindhoven
Contact:

Post by Carlijn » Wed Aug 27, 2008 8:07 pm

bedankt :D
Team EFWAH: Everything Fits With A Hammer
www.EFWAH.nl

oetie
Posts: 51
Joined: Tue Apr 15, 2008 8:33 pm
Location: ermelo, dorp naast hardewijk

Post by oetie » Sat Sep 06, 2008 8:25 am

ben her helemaal uit met het wapen

het wordt een soort draaiende fliper die niet flipert :shock: :?

of een draaiende niet fliperende fliper :)

maar een vraagje als je robot rondt draait is het dan een spinner?
how more you have in it,
the more i can rip out

stef
Posts: 1047
Joined: Sun Dec 04, 2005 2:09 pm
Location: aalsmeer, nederland
Contact:

Post by stef » Sat Sep 06, 2008 9:27 am

lijkt me niet want als jij dan aan het spinnne bent. kan je tegenstander een meter verderop gewoon op je gaan staan wachten. want jij kan niet rijden als je al aan het spinnen bent.

stef

team ODT
Posts: 312
Joined: Tue Sep 09, 2003 9:35 am
Location: Leeuwarden
Contact:

Post by team ODT » Sat Sep 06, 2008 9:53 am

Je hebt weer allerlei soorten spinners. Full body spinners, drum spinners, axe spinners, etc. Dus wat mij betreft, als het draait (lees spinned) dan is het een spinner. Maar heeft dat ding nu al een naam? Of heeft dat spinnen iets met de naam te maken..... (of heb ik gewoon gemist dat dat ding nu wel een naam heeft, want d'r staat al zo lang 'nog geen naam') :roll:
blog my spot or spot my blog
http://art-oddities.blogspot.com/

wat voor snelle auto bouw ik.....
http://1302rs.blogspot.com/

oetie
Posts: 51
Joined: Tue Apr 15, 2008 8:33 pm
Location: ermelo, dorp naast hardewijk

Post by oetie » Sun Sep 07, 2008 8:09 pm

ben wel van plan er iets mee te doen in de naam maar is een beetje lang om er op te zetten

wil eerst het eindplaatje zien om een passende naam te bedenken zit nog een beetje te denken om me robot in een thema te maken\schilderen

ben nu halverwegen met het aanpassen van 1 accuboor maar ja heb nog niet alle spullen en alleen tijd in het weekeind

maar als iemand namen weet hoor het graag sta open voor ....(weet niet hoe ik suchesties schrijft :oops: )

ook kom ik met foto's maar dan moet er wel wat zijn om te fotograferen
want een gesloopte boor en een paar servo's kennen we allemaal

wat uitleg bij het wapen:

de robot is rond met aan bijde zijden een soort hammerhead wapens maar dan schuin als een wig om robot's te kantelen

het is simpel en mischien niet erg goed maar goedkoop en simpel
en heel iets anders als wat de anderen hebben en dat vind ik het belangrijkste
how more you have in it,
the more i can rip out

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest