RC schakelaar/relais

Vraag en aanbod

Moderator: Moderators

Post Reply
User avatar
Mischa
Posts: 1509
Joined: Fri Aug 08, 2003 8:12 pm
Location: Noord Holland

RC schakelaar/relais

Post by Mischa » Fri Jul 04, 2008 9:12 am

Ik zoek een RC schakelaar om een groot relais mee te schakelen voor het schijfwapen van PulveR (en in de toekomst wellicht nog andere toepassingen). Nu doe ik dat nog met een servo die contact maakt en als je loslaat weer verbreekt. Dit is niet helemaal 100% betrouwbaar. Het liefste heb ik iets dat met een simpele drukknop op de spectrum is te bedienen, en niet meer met de stick.

Ik heb even bij conrad gekeken maar ik weet niet wat ik het beste kan gebruiken. Kan iemand even voor mij kijken en een voorstel doen?
Hoe dan?

User avatar
leo-rcc
Site Admin
Posts: 5864
Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
Location: Hoogvliet-Rotterdam
Contact:

Post by leo-rcc » Fri Jul 04, 2008 9:23 am

Robbe RO8444

http://www.modelbouwbloemendaal.nl/Robb ... t_3204.php

Het is de switch waar ik hele goede ervarignen mee heb, en we ook in 2 van onze robots hebben. We zijn naar dit type overgestapt omdat de bugs switches kapot waren en Bugs geen tijd had om ze te repareren. Ondertussen heeft Rick de onze l wel hersteld maar ondanks dat hebben we ook nog steeds de 8444's en 8445's in gebruik.

Hij is er in mono (de 8444) of in duo (de 8445) uitvoering. Je kan er voor kiezen dat hij aan blijft tot je hem uit zet (memory) of als je de jumper eraf haalt dan schakelt hij als elke switch.

Het maakt niet uit of je nu een stick, schakelaar, draaiknop, duwknop of wat dan ook ervoor gebruikt. als het kanaal boven een door jou gestelde waarde gaat schakelt hij.
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.

User avatar
Mischa
Posts: 1509
Joined: Fri Aug 08, 2003 8:12 pm
Location: Noord Holland

Post by Mischa » Fri Jul 04, 2008 9:30 am

Klinkt goed, ik ga even kijken. Dan gelijk nogmaals de vraag waar ik de 3700 accupacks kan bestellen.
Hoe dan?

User avatar
leo-rcc
Site Admin
Posts: 5864
Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
Location: Hoogvliet-Rotterdam
Contact:

Post by leo-rcc » Fri Jul 04, 2008 9:36 am

Waar ik ze vandaan had die heeft die niet meer, maar batt-mann nog wel.

http://www.batt-mann.de/akku__packs.htm

GP-370SCHR 12V €65,00
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.

User avatar
pepe
Posts: 681
Joined: Mon Oct 20, 2003 8:48 pm
Location: Apeldoorn

Post by pepe » Sat Jul 05, 2008 7:32 pm

misha ik gebruikt een auto relai misschien die helpt die kan tot 30 amp hebben

Hier heb ik een adres voor accu'spak ik heb 2 van hun en doen ze goed.

voor 12.v 3700 45 euro's per stuk

http://www.vapextech.nl/bestellen.htm

User avatar
inventor
Posts: 2574
Joined: Mon Aug 04, 2003 6:58 am
Location: Numansdorp

Post by inventor » Sun Jul 06, 2008 5:25 am

Pepe, je kan wel een autorelais gebruiken maar die moet je ook op je ontvanger signaal reageren waardoor je toch aan een rc relais zit te denken. (welke weliswaar een auto relais kan schakelen)
True science is not measured by its successes, but by its ability to learn gracefully from its failures.

User avatar
pepe
Posts: 681
Joined: Mon Oct 20, 2003 8:48 pm
Location: Apeldoorn

Post by pepe » Sun Jul 06, 2008 3:57 pm

ja dat had ik vergeten te zeggen

User avatar
Mischa
Posts: 1509
Joined: Fri Aug 08, 2003 8:12 pm
Location: Noord Holland

Post by Mischa » Mon Jul 07, 2008 8:09 am

Bedankt allemaal. De rc switches zijn besteld. Inderdaad gebruik ik autorelais voor het schakelen van de motor. Voor de accupacks moet ik nog even kijken.
Hoe dan?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests