brusless ?

Het forum voor alle technische vragen en antwoorden

Moderator: Moderators

User avatar
leo-rcc
Site Admin
Posts: 5872
Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
Location: Hoogvliet-Rotterdam
Contact:

Post by leo-rcc » Thu Mar 22, 2007 6:30 pm

Als jij je robot van plexiglas wil maken dan mag dat hoor. Of het slim is of sterk is is een ander verhaal, maar het mag best. Er zijn kartonnen ants met gaffa tape en die overleven ook aardig wat.
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.

Jim
Posts: 374
Joined: Sun Mar 11, 2007 3:01 pm
Location: Anna Paulowna

Post by Jim » Thu Mar 22, 2007 6:33 pm

ja maar ik maak het toch maar van aluminium want dan heb je ook geen kans op kleine deeltjes plexiglas die door de arena heen vliegen :roll:

User avatar
Glenn
Posts: 424
Joined: Sun Jan 21, 2007 12:44 pm
Location: Assen, Holland

Post by Glenn » Thu Mar 22, 2007 8:14 pm

plaatje gemaakt zei je? Op imageshack.com kun je foto's hosten.. En dan grootste formaat (21-inch uit me hoofd).. Dan de link "Forum1" kopiëren naar je reply :P

Jim
Posts: 374
Joined: Sun Mar 11, 2007 3:01 pm
Location: Anna Paulowna

Post by Jim » Thu Mar 22, 2007 8:20 pm

maar ik heb geen foto gemaakt :D

maar gewoon een plexiglas plaatje :D

hihi :D
Last edited by Jim on Thu Mar 22, 2007 8:23 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Glenn
Posts: 424
Joined: Sun Jan 21, 2007 12:44 pm
Location: Assen, Holland

Post by Glenn » Thu Mar 22, 2007 8:22 pm

ooh, ik dacht van: plaatje = foto :P foute context

Jim
Posts: 374
Joined: Sun Mar 11, 2007 3:01 pm
Location: Anna Paulowna

Post by Jim » Thu Mar 22, 2007 8:24 pm

ik kwam er ook net achter en nu heb ik me post opniew ge maakt :(

Alexander
Posts: 1068
Joined: Tue Aug 23, 2005 9:46 pm
Location: Delft

Post by Alexander » Fri Mar 23, 2007 4:29 pm

plexiglass... spat uit elkaar bij eht minste of geringste.. policarbonaat is heel wat sterker.. en hdpe is wat flexibeler, maar daarbij wel ontzettend wapenbestendig (tis hetzelfde materiaal als de snijmat.. daar kan je maar heel moielijk doorheen snijden dus)
[sig?]

Jim
Posts: 374
Joined: Sun Mar 11, 2007 3:01 pm
Location: Anna Paulowna

Post by Jim » Fri Mar 23, 2007 4:54 pm

ik maak hem ook niet van plexiglas :evil:

ik maak eerst een model van plexiglas en dan maak ik hem van aluminium :D

Jim
Posts: 374
Joined: Sun Mar 11, 2007 3:01 pm
Location: Anna Paulowna

Post by Jim » Sat Mar 24, 2007 11:21 pm

maar nog een vraagje over de motor

als je hem op het glimmende gedeelte plakt moet je dan de rest dat er onder zit er af zagen?

en ik gebruik sketchup om te ontwerpen maar als je met de rolmaat meet waar meet je dan mee? (cm. of mm. of m.)?

User avatar
maddox
Posts: 3516
Joined: Thu Aug 14, 2003 11:06 pm
Location: Vilvoorde
Contact:

Post by maddox » Sun Mar 25, 2007 8:01 am

In metaalbewerking denk je altijd in mm.

En zou niet weten wat je bedoeld met "glimmend" gedeelte van een brushless motor.
Beter nu creperen, dan in de wars repareren.

Jim
Posts: 374
Joined: Sun Mar 11, 2007 3:01 pm
Location: Anna Paulowna

Post by Jim » Sun Mar 25, 2007 8:45 am

bij de 1540kv verzie van

http://www.rctechnics.eu/282215-brushle ... p-101.html

zie je een glimmend gedeelte als je hem daar op plakt moet je de rest er dan onder weg zagen

User avatar
inventor
Posts: 2575
Joined: Mon Aug 04, 2003 6:58 am
Location: Numansdorp

Post by inventor » Sun Mar 25, 2007 8:56 am

Probeer maar, maar het zou me verbazen als de motor dan nog werkt.
True science is not measured by its successes, but by its ability to learn gracefully from its failures.

User avatar
pepe
Posts: 681
Joined: Mon Oct 20, 2003 8:48 pm
Location: Apeldoorn

Post by pepe » Sun Mar 25, 2007 8:58 am

Jim , inventor weet de binnen diameter van de motor, hij heeft de schijf voor mij gemakt, ik heb de schijf op de glimde part van de motor fast gezet en ik heb de as weg geslijpen.

Jim
Posts: 374
Joined: Sun Mar 11, 2007 3:01 pm
Location: Anna Paulowna

Post by Jim » Sun Mar 25, 2007 9:04 am

okey dan doe ik dat ook maar wand anders word mijn robot 3 cm hoog :shock:

vind ik zelf nogal hoog :D

User avatar
Glenn
Posts: 424
Joined: Sun Jan 21, 2007 12:44 pm
Location: Assen, Holland

Post by Glenn » Sun Mar 25, 2007 10:28 am

voor sketchup: hij staat standaart op inches ingesteld, je gaat naar: window (staat in rijtje bovenin) en dan model info. Dan bij "units" en dan selecteer je bij format "decimal" en dan stel je in MM met de precisie: 0.0 .

Glenn

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests