voeding robbe lader

Het forum voor alle technische vragen en antwoorden

Moderator: Moderators

Post Reply
User avatar
stef
Posts: 1043
Joined: Sun Dec 04, 2005 2:09 pm
Location: aalsmeer, nederland
Contact:

voeding robbe lader

Post by stef » Sat Feb 03, 2007 12:01 pm

ik heb een voeding nodig voor een robbe lader die ik wil gaan kopen. nieuwe voedingen zijn nog al prijzig.
kan ik er ook een computer voeding voor gebruiken?

link lader: www.robbe.de POWER PEAK 400
1-8428

kan geen linkmaken naar de pagina zelf.

stef

User avatar
inventor
Posts: 2575
Joined: Mon Aug 04, 2003 6:58 am
Location: Numansdorp

Post by inventor » Sat Feb 03, 2007 12:21 pm

True science is not measured by its successes, but by its ability to learn gracefully from its failures.

User avatar
leo-rcc
Site Admin
Posts: 5872
Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
Location: Hoogvliet-Rotterdam
Contact:

Post by leo-rcc » Sat Feb 03, 2007 12:46 pm

Als je die 2 prijzen bij elkaar optelt heb je al bijna een T2M AC/DC Swallow. Die is 99 euro bij Quartel (item T1224) en daar heb je geen voeding voor nodig. die kan zowel rechtsreeks op de 230V of op een accu/voeding van 12V/13,8V. En die kan meer cellen aan en heeft meer functies dan die robbe lader die jij op het oog hebt.

Ridouan heef hem voor me getest in Swindon en was prima in staat zijn packs binnen afzienbare tijd geladen te krijgen.
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.

User avatar
leo-rcc
Site Admin
Posts: 5872
Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
Location: Hoogvliet-Rotterdam
Contact:

Post by leo-rcc » Sat Feb 03, 2007 12:47 pm

Overigens als antwoord op je vraag, ja je kan er een pc voeding voor ombouwen. Ik laat aan de experts over om uit te leggen hoe.
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.

User avatar
stef
Posts: 1043
Joined: Sun Dec 04, 2005 2:09 pm
Location: aalsmeer, nederland
Contact:

Post by stef » Sat Feb 03, 2007 12:55 pm

als het kan ben ik er blij mee je kan er mee doen wat je wil zonder dat je veel geld kwijd ben.

stef

User avatar
leo-rcc
Site Admin
Posts: 5872
Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
Location: Hoogvliet-Rotterdam
Contact:

Post by leo-rcc » Sat Feb 03, 2007 1:14 pm

Ik vind 4 tot 7 cellen nogal weinig. Dat is maar 8,4V, daar laat je niet eens een zender mee.
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.

User avatar
stef
Posts: 1043
Joined: Sun Dec 04, 2005 2:09 pm
Location: aalsmeer, nederland
Contact:

Post by stef » Sat Feb 03, 2007 1:28 pm

ik wil mijn nieuwe feather toch op 7.2 volt laten rijden.

Alexander
Posts: 1068
Joined: Tue Aug 23, 2005 9:46 pm
Location: Delft

Post by Alexander » Sat Feb 03, 2007 1:42 pm

waarom dat zo? de regelaars kunnen tot 12 volt aan..?

en pc voeding ombouwen is niet moeilijk, iig kortweg de 5 volt lijn aan de aarde knopen met een flinke weerstand of autolamp (zodat er stroom uit getrekken word en de voeding aankan en stabiel draait)
en een schakeelaartej maken naar de poweron draad.. en dan heb je op de gele kabels 12 volt :)
[sig?]

User avatar
leo-rcc
Site Admin
Posts: 5872
Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
Location: Hoogvliet-Rotterdam
Contact:

Post by leo-rcc » Sat Feb 03, 2007 2:26 pm

omdat je 1 robot bouwt die geen 12V of 24V gaat rijden neem je maar meteen een lader die niet meer aan kan dan 7 cellen? Dat vind ik toch redelijk kortzichtig. Wat als je tot de conclusie komt dat 7,2V wel erg weinig is en je meer wil?
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.

User avatar
stef
Posts: 1043
Joined: Sun Dec 04, 2005 2:09 pm
Location: aalsmeer, nederland
Contact:

Post by stef » Sat Feb 03, 2007 4:33 pm

daar hebben julie wel een punt :)

deze lader is wel oke dennis heeft hem me al eens eerder aangeraden.

http://www.rctechnics.nl/product_info.p ... 9abf08268c

maar heb ik nog wel een 12volt voeding nodig.

stef

User avatar
NightFly
Posts: 419
Joined: Tue Sep 02, 2003 2:12 pm
Location: Noord-holland

Post by NightFly » Sat Feb 03, 2007 11:43 pm

Alexander

dan heb je het over een ATX voeding,
maar een AT voeding is nog makkelijker.
en die zitten in genoeg oude pc's (486, Pentium)
Hier ligt er bij de kringloop winkel zelf een aardig stapeltje van.
Weerstand blijft wel geldig. Al test ik ze vaak ook onbelast,
al zegt men dat het niet kan, of ik hang er een hdd aan.

User avatar
stef
Posts: 1043
Joined: Sun Dec 04, 2005 2:09 pm
Location: aalsmeer, nederland
Contact:

Post by stef » Sun Feb 04, 2007 3:13 pm

aan die oplader van rc-technics zit een sigereta aansluit punt.

iemand van het circuitsonline forum kwam met het idee om gewoon een dingetje te kopen. waar die stekker in kan waar dan ook een stransformor in zit.

User avatar
inventor
Posts: 2575
Joined: Mon Aug 04, 2003 6:58 am
Location: Numansdorp

Post by inventor » Sun Feb 04, 2007 5:08 pm

Maar zo'n ding heeft zga zeker niet genoeg vermogen als je met je lader op 5A wilt gaan laden.
True science is not measured by its successes, but by its ability to learn gracefully from its failures.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests