Eh... iets geks met de LED

Het forum voor alle technische vragen en antwoorden

Moderator: Moderators

Post Reply
User avatar
Mischa
Posts: 1511
Joined: Fri Aug 08, 2003 8:12 pm
Location: Noord Holland

Eh... iets geks met de LED

Post by Mischa » Thu Aug 17, 2006 8:51 pm

Goed, de rode led zit in de robot en deze werkt zodra ik de link er in prik. Echter, vanmiddag rolde ik de robot even een stukje vooruit en toen gingie ook branden, terwijl er niet eens accu's in de robot zaten! Het ledje blijft ook nog eventjes branden daarna. De verklaring is denk ik vrij simpel, als de motoren draaien laden deze de condensatoren van de speedo's op (?). Maar zo lijkt het net of ik een actieve robot heb terwijl dat dus niet zo is. Is dit een probleem(pje)? Of is dit heel simpel op te lossen?
Hoe dan?

User avatar
ruud_boeklagen
Posts: 409
Joined: Thu Feb 17, 2005 2:50 pm

Post by ruud_boeklagen » Thu Aug 17, 2006 9:17 pm

je motor werkt eventjes als dynamo, wie gaat daar nu over zeuren?
[color=#666666]In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is.
[/color]

iceman
Posts: 1490
Joined: Fri Aug 29, 2003 8:55 am
Location: belgium-city
Contact:

Post by iceman » Thu Aug 17, 2006 9:25 pm

Of is dit heel simpel op te lossen? :arrow:

yep , duw je robot niet vooruit :!: [/quote]
Hades Rulezzzzz No Risk No Fun
www.vizbiz.be

User avatar
Bugs
Site Admin
Posts: 5433709
Joined: Sun Jul 27, 2003 9:13 pm
Location: Delft
Contact:

Post by Bugs » Thu Aug 17, 2006 9:37 pm

TAN heeft het zelfde probleem al jaren. Ik heb nog geen klachten ontvangen, maar theoretisch zou er genoeg energie kunnen zijn om een klep evetjes aan te zetten.
Er is niet veel aan te doen, behalve dan je motoren af te koppelen

User avatar
Mischa
Posts: 1511
Joined: Fri Aug 08, 2003 8:12 pm
Location: Noord Holland

Post by Mischa » Thu Aug 17, 2006 9:46 pm

Nou ja geen probleem dus! :D
Hoe dan?

User avatar
leo-rcc
Site Admin
Posts: 5872
Joined: Thu Aug 21, 2003 9:55 pm
Location: Hoogvliet-Rotterdam
Contact:

Post by leo-rcc » Thu Aug 17, 2006 9:58 pm

Alle tech checkers weten dat dat kan gebeuren, en het is verder geen probleem. net zoals dat het soms wel een seconde of 30 kan duren voordat een powerled uitgaat, omdat er nog opgeladen condensatoren eerst moeten ontladen.
Mvg,
Leo van Miert
Team RCC website.
Gentlemen, no fighting please. This is, after all, a council of war.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests