Page 1 of 1

Ervaring met hoverboards als aandrijving?

Posted: Tue Apr 10, 2018 12:03 pm
by Zanquis
Heeft iemand al eens gekeken naar hoverboards als mogelijke starterskit?

Kwam toevallig via toeval aan een hoverboard die iemand weg gooide (oplader stekker was afgebroken en gezien markeringen op plastic was hij er niet zo heel handig mee omgesprongen)

Maar heb uit elkaar gehaald.
4E028DE5-25EE-4FA4-ACB7-C7C00F702E08.jpeg
4E028DE5-25EE-4FA4-ACB7-C7C00F702E08.jpeg (584.48 KiB) Viewed 2055 times
Motoren wegen 2,9kg per stuk, alle kerncomponenten samen is minder dan 7kg.

De pendaalsensoren geven een 3,3V 9-bits signaal naar de regelaar. Dit is prima via bv een arduino te genereren.

Motoren kunnen redelijke snelheid behalen, maximale gewicht toegestaan voor deze hoverboard was rond de 100kg.

Eigenlijk enige lijkt het een complete set waarvoor je enkel een arduino nodig hebt om feestje aan te sturen. (Of indien je niet wil programmeren kan je originele aansturing behouden en via een servo de knoppen bedienen) maar dan heb je wel weer extra componenten die kapot kunnen gaan.

Re: Ervaring met hoverboards als aandrijving?

Posted: Tue Apr 10, 2018 1:56 pm
by maddox
Ik heb er naar gekeken en het als "beperkt" bevonden.

Belangrijkste argumenten tegen.
Het is onmogelijk de juiste vervangende onderdelen te vinden, en die zal je nodig hebben, daar niks van deze dingen enigszins tegen de klappen kunnen die we uitdelen met onze machines.
De programmatuur van de ESC's is er op gericht de versnelling binnen de perken te houden. Hieraan werken gaat de levensduur van de componenten echt wel inkorten. Net zoals accuboormachines met kunststof tandwieltjes geen lang leven beschoren zijn voor ons.

Maar, als je een stapeltje van dezelfde kan aankopen, en er veel tijd in wil steken alles te versterken/herprogrammeren is het een mogelijke starterkit.

Re: Ervaring met hoverboards als aandrijving?

Posted: Thu Jun 14, 2018 1:26 pm
by Jeroen
Ik denk dat er meer potentie in zit. Bij KOB rijd er een 100kg robot uit australie succesvol rond op deze motoren. toegegeven, hij heeft wel de versie met een as door en door. Ik zelf heb toevallig pas 4 motoren gekocht voor een prikkie op marktplaats en wil ze in combie met een vesc speedcontoller in een MW zetten.