Babeth's Kookhoek

Alles behalve RobotWars, korfbal, BB, etc...

Moderator: Moderators

User avatar
Babeth
Posts: 3344
Joined: Sat Aug 16, 2003 1:43 pm
Location: Vilvoorde (B)
Contact:

Post by Babeth » Sun Dec 30, 2007 4:35 pm

Met de feestdagen zien onze maagskes nogal af en dus mag er af ten toe ook iets "lichts" geknabbeld worden...

Recept van de week: Babeth's Zeecocktail

Men neme:

- doosje krab
- doosje gepelde garnaaltjes
- een paar flinke scheppen cocktailsaus
- doosje crackers (of andere mini-toastjes)

Bereiding:
- doe de krab en de garnaaltjes in een schaal en roer goed door met de cocktailsaus
- smeer op de crackers
- mjam

Je kunt ook andere dingen gebruiken met cocktailsaus... wat dacht je van rauwe witloofblaadjes met een reepje saus erop ? Of rauwe bloemkooltjes ? Reepjes rauwe wortel ?

Tonijnsla kun je ook perfect zelf maken: een blikje tonijn, wat mayonaise of cocktailsaus, peper naar believen...
En het lekkerste is natuurlijk een blik halve perziken opendoen en de halve perzikjes vullen met een toefje tonijnsla.

Allemaal lekker en gezond. Broodnodige vitamientjes en omega-3 na die zware feestdagen.
[color=indigo]I think, therefore I'm dangerous.[/color]

http://thehouseofchaos.wordpress.com/

User avatar
Babeth
Posts: 3344
Joined: Sat Aug 16, 2003 1:43 pm
Location: Vilvoorde (B)
Contact:

Post by Babeth » Sun Feb 08, 2009 7:03 pm

Eventjes een oude draad doen herrijzen...

Recept van de week: Babeth's Rode Zwemmerkes Met Zwembanden

Men neme:

- een halve kilo scampi's
- +/- 300 gram Shii-takes (Chinese paddestoelen)
- +/- 200 gram sojascheuten
- 200 gr rijst
- cayennepoeder
- lookpoeder
- twee eetlepels Hoisin-saus

Bereiding:
- kook de rijst, leg opzij
- bak de scampi's met lookpoeder en cayennepoeder, leg opzij
- snij de Shii-takes in reepjes, roerbak tot gaar, voeg Hoisin-saus toe
- voeg sojascheuten toe, roerbak
- voeg scampi's toe
- voeg rijst toe, roerbak nog een beetje

De Hoisin-saus maakt alles rood, de Shii-takes lijken een beetje op zwembandjes, vandaar de naam. De soja is er alleen maar bij om wat variatie te brengen. Je kunt de paddestoelen vervangen door paprika-reepjes, dan wordt de naam wel "Rode Zwemmertjes Met Drijfmatjes"...
[color=indigo]I think, therefore I'm dangerous.[/color]

http://thehouseofchaos.wordpress.com/

User avatar
Roeleren
Posts: 3
Joined: Mon Aug 10, 2009 9:29 am
Location: Utrecht

Post by Roeleren » Mon Aug 10, 2009 11:38 am

Aan de zeecocktail wil ik me nog wel wagen :)

User avatar
Babeth
Posts: 3344
Joined: Sat Aug 16, 2003 1:43 pm
Location: Vilvoorde (B)
Contact:

Post by Babeth » Sun Nov 22, 2009 6:23 pm

Recept van de week, en om in heerlijke herfst-sfeer te blijven: Babeth's Herfst wol(le)k(j)es

Men neme:
- 600 gram schape- of lamsvlees (koteletjes ofzo)
- likje olie (of boter)
- blikje champignons
- 4 worteltjes
- ajuintje
- 4 laurierblaadjes
- wat knoflookpoeder, 5-kruidenpoeder, gewone peper en cayennepeper
- 1.5 liter water
- drie blokjes runderbouillon
- wat maïzena (eetlepel of 2) en kommetje warm water
- 2 zakjes basmatirijst

Bereiding:

- bestrooi het vlees met de knoflookpoeder, 5-kruidenpoeder en peper
- braadt het vlees aan met wat olie
- blus met 1 liter water
- gooi er 2 bouillonblokjes en de laurierblaadjes bij
- snipper de wortelen en de ajuin, voeg toe samen met de champignons
- laat deze ragout een uurtje of twee rustig doorkoken
- voeg een halve liter water en 1 bouillonblokje toe
- voeg cayennepeper naar smaak toe
- laat nog eventjes doorkoken terwijl je de rijst opzet
- 10 minuten voor de rijst klaar is doe je de maïzena in het kommetje warm water
- giet het maïzenapapje in de pan terwijl je met een garde alles goed omroert
- laat een minuut of 10 zachtjes doorpruttelen op laag vuur
- vis de laurierbladen en eventuele botjes uit de ragout

Schep rijst in borden of kommen, giet ragout er over.

Je kunt er voor de smaak ook nog donker bier bijvoegen wanneer je de ragout
kookt, en spaanse pepers zijn ook een lekkere aanwinst.
[color=indigo]I think, therefore I'm dangerous.[/color]

http://thehouseofchaos.wordpress.com/

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: inventor and 8 guests