Page 1 of 1

hoi

Posted: Fri Sep 22, 2017 8:17 pm
by Berend
Ik ben bij het battlebot gebeure, maar ik heb wel ervaring in techniek. Ik ben nu een 453 Gram(Sozweight) bot aan het bouwen maar ik voreg me af of er toernooien waren voor die klasse en ook in de buurt van mij.( Ik woon in het gooi)

Berend

Re: hoi

Posted: Sun Sep 24, 2017 8:48 am
by kalme nelis
Welkom Berend,

Sozweight is nooit echt populair geweest hier in NL en ik kan me niet herinneren er eentje gezien te hebben in de afgelopen vijf jaar.
Binnen de Antweights (150gr) en Beetles (1.5kg) valt een stukje meer te beleven.

Het moet wel gezegd worden dat je het bouwen niet per se hoeft te staken daar ieder beetje ervaring dat je opdoet meetelt.

Re: hoi

Posted: Sun Sep 24, 2017 3:27 pm
by maddox
Ook welkom Berend.
Zoals Kalm al brengt, de VS formaat Sozweights zijn nooit aangeslagen in Europa. De belangrijkste gewichtklasses op dit moment.

Antweights. Oorspronkelijk de instapklasse bij uitstek.
De nieuwe Beetleweights van 1.5 kg (oorspronkelijk 1.36kg, 3 pond.)
In Duitsland zijn de 6 Kg raptoren nog vrij populair.
De indrukwekkende 13.6kg Featherweights, die momenteel meer vermogen in aandrijving en/of wapen zitten hebben dan een series 5 heavyweight.

En dan de konigingenklasse, de 110kg Heavyweights .

De andere klasses, zoals de Soz, light en middleweights zijn wel bekend en gebruikt in de VS, maar in Europa een pak zeldzamer. De enige 50kg middleweight die ik me voor de geest kan halen is Steel Sandwich. Die meeknokt in de heavyweight live events/competities.

Re: hoi

Posted: Sun Sep 24, 2017 7:34 pm
by Berend
Bedankt voor de reacties. Ik denk dat ik dan maar met de antweight classe ga beginnen

Re: hoi

Posted: Sun Sep 24, 2017 8:01 pm
by stef
Hallo Berent, welkom hier op het forum.
Ik weet niet welke onderdelen je allemaal al hebt voor je sozweight maar als ik jou was zou ik hem opschalen naar een beetleweight. Bouwt volgens mij makkelijker het is namelijk allemaal iets groter.

stef

welke klasse

Posted: Mon Sep 25, 2017 3:52 pm
by Berend
Ik was voor plan om een sozweight robot de bouwen tot dat ik erachter kwam dat er in Nederland geen aandacht wordt besteed aan die klasse. Dus mijn vraag is of er meer toernooien zijn voor 150 gram robots of voor 1.5 Kg robots? Ik woon in de buurt van Amsterdam en ik vindt het niet erg om 1 uur te rijden.

Berend

Re: welke klasse

Posted: Mon Sep 25, 2017 4:07 pm
by leo-rcc
Hoi Berend,

Kan je het aub alles in 1 topic houden en niet in verschillende posts verspreid over het forum? Dat houd het wat overzichtelijker.

Wij hebben 1 a 2 keer per jaar een bijeenkomst in Nederland, en dan nog 1 of 2 bij onze Duitse collegas. Waar en wanneer is nooit helemaal zeker, behalve dat wij 21 en 22 Oktober in Gent (België) zullen zijn.

Re: welke klasse

Posted: Mon Sep 25, 2017 5:05 pm
by Berend
dankuwel voor de informatie. Sorry voor de chaos ik ben nieuw bij het forum gebeuren